• O tânără din Wisconsin a votat anticipat pentru că era bolnavă
  • La scurt timp, Amber Pflughoeft a murit de cancer
  • Acum, buletinul ei de vot va fi anulat în conformitate cu legea electorală din Wisconsin

Amber Pflughoeft a radiat de fericire și mândrie când a pus pentru prima dată ștampila pe buletinul de vot din SUA, luna trecută. Însă fericirea a fost spulberată la scurt timp.

La doar câteva zile după ce a trimis votul prin poștă, starea de sănătate a lui Amber a luat o întorsătură bruscă, înrăutățindu-se. S-a întors la spital și a murit la sfârșitul lunii septembrie, scrie CNN.

Acum, buletinul ei de vot va fi anulat în conformitate cu legea electorală din Wisconsin. Ea este una dintre câteva zeci de locuitori din Wisconsin ale căror voturi vor fi anulate pentru că au murit după ce au votat anticipat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tânăra de 20 de ani, care lupta împotriva cancerului osos de un deceniu, era fascinată de politică, povestește mama ei, Tiffany Pflughoeft. 

„A fost atât de încântată de asta. A murit într-o zi de luni, dar sâmbătă, când mai putea vorbi, le spunea tuturor asistenților și medicilor: «Am votat». Nu ne-am gândit niciodată că nici măcar nu va conta“, a mărturisit mama tinerei, săptămâna trecută.