• Soţul Reginei Elisabeta a II-a împlinea 100 de ani pe 10 iunie.
  • În 2009 a doborât recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici.
  • A fost dragoste la prima vedere iar  în 1947 s-au căsătorit.

Povești de dragoste sunt și la curțile regale. De aceea îți arăt și rolul de soț al regretatului Prinț Philip. O latură pe care doar Regina Elisabeta, o cunoaște.

În 1939, regele George al VI-lea a făcut o vizită Colegiului Regal de Marină, împreună cu cele două fiice ale cuplului regal, Margaret și Elisabeta.

A fost dragoste la prima vedere.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El avea doar 13 ani. În vara anului 1946 i-a cerut Regelui George al 6-lea mâna Elisabetei. Condiția Regelui a fost să renunțe la titulaturile regale grecești și daneze, iar anunțul logodnei să fie oficial după ce Regina împlinește 21 de ani.

S-au căsătorit în noiembrie 1947 la Westminster Abbey și a primit titulatura de Duce de Edinburgh.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au format cel mai longeviv cuplu din istoria coroanei britanice. Au celebrat, anul trecut, 73 de ani de căsnicie.

Uite ce spunea suverana când ea şi Prinţul Philip împlineau ”50 de ani remarcabili” împreună.

Regina Elisabeta a II-a: „El (Prinţul Philip) a fost forţa mea în toţi aceşti ani. Iar eu şi toată familia, precum multe alte ţări, îi vom fi recunoscători pentru totdeauna. Mai mult decât ar fi îndrăznit să pretindă el vreodată, mai mult decât ne putem închipui.”

Dacă te întrebi care e secretul, l-a dezvăluit chiar Prințul Philip în timpul unui dineu în 1997.

Prințul Philip: „Cred că prima lecție pe care am învățat-o este că toleranța este un ingredient esențial pentru orice căsnicie fericită. Poate nu este atât de importantă când lucrurile merg bine dar este absolut esențială când situația devine dificilă. Și, credeți-mă, Regina are toleranță din abundență.”