• O fotografie în care Raed Arafat a fost surprins fără mască în timp ce face cumpărături s-a viralizat pe rețelele sociale
  • Raed Arafat susține că imaginea este veche
  • Șeful DSU consideră că este vorba despre o tentativă de răspândire de informații false

O fotografie în care Raed Arafat apare fără mască de protecție în timp ce face cumpărături într-un centru comercial s-a viralizat pe rețelele sociale.

După ce imaginea a început să circule în mediul online, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reacționat printr-o postare făcută pe contul său de Facebook, unde a explicat că poza este veche, de anul trecut, când purtarea măștii de protecție nu era obligatorie.

Cu câteva ore mai devreme au apărut pe mai multe conturi postări care folosesc o poză cu mine la cumpărături, fără mască, insinuând că ar fi o poză recentă în contextul deplasării mele într-o misiune oficială în afara României. Țin să aduc la cunoștința celor care au văzut această poză în diferite postări, că poza nu este una recentă, fiind de mai mult de un an, când purtarea măștii nu era obligatorie“, explică Arafat pe Facebook.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În plus, șeful DSU crede că este vorba despre o tentativă de răspândire de informații false: „Cei care încearcă din răsputeri să mă denigreze, cu siguranță vor continua să facă acest lucru lansând informații false peste tot și cu oricare ocazie pe care o au. Am încrederea că marea parte a populației stie acest lucru deja“.

Arafat a mai spus, în spirit de glumă, că din momentul în care a fost făcută poza și până în prezent a slăbit 12 kilograme: „Ca să fac și o glumă, între ziua în care a făcut cineva poza respectivă și ziua de astăzi, sunt cu aproximativ 12 kg mai puțin“.