• În legătură cu recunoașterea DPR și LPR, UE discută despre sancțiuni împotriva a 351 de deputați ai Dumei de Stat ruse și împotriva a 11 ruși care au propus această inițiativă.
  • Consiliul Federației a ratificat un acord cu RPD privind prietenia, cooperarea și asistența reciprocă, inclusiv asistența militară.
  • „Facțiunea partidului Rusia Unită din Duma de Stat susține decizia președintelui Federației Ruse de a recunoaște independența Republicilor Populare Lugansk și Donețk”, a declarat Vladimir Vasiliev, șeful facțiunii.

UPDATE 15.33

Minsk respectă decizia Rusiei de a recunoaște independența „DPR” și „LPR” – Ministerul de Externe din Belarus. Acordurile dintre Federația Rusă și LPR / DPR sunt încheiate pe 10 ani, cu posibilitatea de prelungire automată.

UPDATE 15.09

Parlamentul Ucrainei a adoptat declaratia prin care cere oficial Rusiei să retragă recunoașterea DNR și LNR.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Poziția liderului facțiunii Rusia Unită (partidul președintelui Putin) din Duma de Stat, din dezbaterile de dinaintea adoptării legilor de recunoaștere a „republicilor” Donețk și Lugansk (referiri la amploarea pașaportizării practicate de Rusia în teritoriile separatiste):

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Facțiunea partidului Rusia Unită din Duma de Stat susține decizia președintelui Federației Ruse de a recunoaște independența Republicilor Populare Lugansk și Donețk”, a declarat Vladimir Vasiliev, șeful facțiunii.

„Timp de opt ani, am solicitat în mod constant punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, încercând să atragem atenția comunității internaționale asupra situației din Donbas. Cel mai recent avertisment care a fost tras este sprijinul deputaților Dumei de Stat la apelul către președintele Federației Ruse privind recunoașterea LPR și DPR. Cu toate acestea, nu am fost niciodată auziți.”

Dimpotrivă, crede el, Kievul și-a construit intenționat prezența militară în apropierea granițelor republicilor în ultimele luni și a făcut acest lucru cu sprijinul forțelor NATO, care în tot acest timp a furnizat arme și muniții acolo.

„Ca urmare, astăzi, în Donbas explodează obuze, mor civili, infrastructura civilă este distrusă, zeci de mii de locuitori au fost forțați să-și părăsească casele, inclusiv femei, copii, bătrâni„, a declarat Vladimir Vasiliev.

Ei caută și găsesc protecție în Rusia”. Vladimir Vasiliev a menționat că, în prezent, peste 80 de mii de persoane din Donbas și-au găsit refugiu în Rusia.

Numărul persoanelor care doresc să obțină cetățenia rusă este, de asemenea, în creștere. Deja opt sute de mii au reușit să facă acest lucru, iar un milion două sute de mii așteaptă documente. În situația de față, nu vedem o altă modalitate de a opri războiul și de a proteja oamenii, alta decât să recunoaștem independența republicilor Donețk și Lugansk prin încheierea ulterioară a tratatelor privind prietenia, cooperarea și asistența reciprocă”, a explicat șeful facțiunii Rusia Unită.

În legătură cu recunoașterea Donețk și Lugansk, UE discută despre sancțiuni împotriva a 351 de deputați ai Dumei de Stat ruse și împotriva a 11 ruși care au propus această inițiativă, transmite Bloomberg. Potrivit acestuia, ambasadorii țărilor UE au discutat și despre sancțiuni împotriva a 2 bănci rusești și datoria suverană a Rusiei.

Ce spune Boris Johnson despre recunoașterea republicilor Donețk și Lugansk

Boris Johnson despre recunoașterea „L/DPR” de către președintele Federației RuIn legătură cu recunoașterea DPR și LPR, UE discută despre sancțiuni față de 351 de deputați ai Dumei de Stat ruse și împotriva a 11 ruși care au propus această inițiativă,se:

  • încălcarea dreptului internațional
  • ruperea acordurilor de la Minsk
  • încălcarea suveranității Ucrainei
  • va fi pedepsit cu un „pachet foarte puternic de sancțiuni”