• Poliţia trebuie să reprezinte „siguranţă şi încredere”
  • Cu toate acestea, cifrele şi faptele arată cât de prost stăm la acest capitol
  • Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, a vorbit despre aceste probleme la ȘTIU: Avem un deficit de 10.000 de poliţişti. Din cauza acestui lucru avem situaţii de excepţie în ţară care sunt de neacceptat”

Poliţia trebuie să reprezinte siguranţă şi încredere, însă, cifrele şi faptele arată cât de prost stăm la acest capitol. Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol a discutat la ŞTIU cu Felix şi Ioana despre deficitul imens de poliţisti din România şi despre munca inutilă a poliţiştilor locali.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol: „La acest moment avem un deficit de 10.000 de poliţişti. Ei lipsesc în principal din structurile operative şi din cauza acestui lucru avem situaţii de excepţie în ţară care sunt de neacceptat. Poliţiştii lucrează 8 sau 12 ore, iar în momentul în care ajung acasă, ei în continuare sunt la dispoziţia instituţiei pentru că dacă se întâmplă ceva după program, sunt chemaţi să intervină. Sub nicio formă nu discutăm despre polițiștii locali. Discutăm despre Poliţia Română, nu de angajaţi ai primăriei. Am văzut la Iaşi că poliţia locală de acolo îi urmărea amanta primarului ca să vadă cu cine se întâlneşte şi unde merge. E clar că asemenea situaţii ne demonstrează că asemenea structuri ale poliţiei locale sunt ineficiente”

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD