• Un proiect de lege depus la Senat vrea să reglementeze parteneriatul pe viaţă
  • Un proiect de lege asemănător a existat și în 2018
  • 2018: Referendum de modificare a Constituției României pentru redefinirea familiei
  • La urne, era nevoie de prezența a cel puțin 5.685.517 persoane cu drept de vot

Preasfințitul Macarie, episcopul Europei de Nord și membru în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, îl contrazice pe Papa Francisc.

„Căsnicia binecuvântată între bărbat și femeie și fecioria asumată! Orice abatere de la aceste norme este în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură și cu legile morale sădite de Dumnezeu în om”, spune Preasfințitul Macarie.

În România nu există nici toleranță nici legi care să ferească de discriminare comunitatea homosexuală. Abia cum există încercări timide de legi.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Avem un proiect de lege depus la Senat în urmă cu două săptămâni care vrea să reglementeze parteneriatul pe viaţă. Acesta ar urma să se încheie la notar, inclusiv între persoane de acelaşi sex, şi să ofere partenerilor aceleaşi drepturi primite de soţi în urma căsătoriei. Momentan, este la începutul parcursului legislativ.

A mai existat ce-i drept o încercare de proiect asemănător în 2018 care reglementa parteneriatul civil, dar a eșuat. Cel de acum vrea să reglementeze parteneriatul pe viață. Prevederile sunt asemănătoare, diferă însă denumirea.

Îți aduc aminte că PSD a inițiat în toamna lui 2018 un referendum pentru a accentua și mai mult ideea de familie tradițională. Căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie trebuia să înlocuiască sintagma între soți, prezentă și acum în Constituție.