Prefectul Bucureștiului știe cum poate fi deblocată criza gunoiului din Sectorul 1

  • Prefectul Bucureștiului Alin Stoica a anunțat, joi, că Primăria Sectorului 1 și-a asumat plata serviciilor către sortatori.
  • Este soluția deblocării crizei gunoiului din Sectorul 1, în timp ce litigiul va fi tranșat în instanță, a mai spus Stoica.

Prefectul Alin Stoica susține că soluția pentru delocarea crizei gunoiului din Sectorul 1 este ca Primăria să-și asume plata serviciilor oferite de sortatori.

„Au identificat o soluție prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria își asuma plata către sortatori (…) Sunt sigur că prestatorul își va îndeplini în continuare obligațiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Reprezentantul Guvernului mai spune că Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în permanență situația pe teren.

„În același timp am cerut oganismelor de control să monitorizeze zilnic, dacă apare o amenințare la sănătate populației, să anunțe de urgență Prefectura”, a explicat Alin Stoica.

Problemele între Primărie și comania de salubrizare vor fi tranșate în instanță.

„Litigiile trebuie să și urmeze calea firească”, a precizat Alin Stoica.

Anterior, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat instituirea stării de alertă pentru deblocarea problemei gunoaielor, dar prefectul nu a aprobat solicitarea edilului.