• Prefectul Capitalei: „Relaxarea măsurilor anti-COVID 19 ar putea avea loc săptămâna viitoare”.
  • Bucureștiul se află în scenariul roșu având o rată de infectare de 3,09 persoane la mia de locuitori.
  • Alin Stoica: „Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aștepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menține. Trebuie să așteptăm, să se confirme trendul descrescător”.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că relaxarea măsurilor anti-COVID 19 ar putea avea loc în primele zile ale săptămânii viitoare.

Bucureștiul se află în scenariul roșu având o rată de infectare de 3,09 persoane la mia de locuitori. În ultimele zile, numărul de persoane infectate a fost în scădere, dar trendul trebuie să se mențină, a spus prefectul Alin Stoica. Declarația a fost făcută joi seara, la Digi 24.

„Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aștepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menține. Trebuie să așteptăm, să se confirme trendul descrescător”, a explicat prefectul Alin Stoica.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Întrebat dacă s-ar putea reuni Comitetul pentru Situații de Urgență în acest weekend, prefectul Alin Stoica a răspuns afirmativ.

„De putut, se poate reuni. Suntem operaționali tot timpul, inclusiv de Paște.”

Totuși, relaxarea măsurilor ar putea să apară săptămâna viitoare. „Cam undeva la începutul săptămânii viitoare este așteptarea mea, având în vedere trendul care se păstrează, să avem măsuri ceva mai relaxante: restaurante, săli de spectacole, teatre, cu capacitatea 30 la sută”, a precizat prefectul Capitalei.

Potrivit regulii, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.