Prefectul Capitalei anunță că restaurantele s-ar putea redeschide, dacă evoluția incidenței se menține în următoarele 48 de ore

Cum se pregătesc de redeschidere patronii de restaurante Mediafax
  • Prefectul Capitalei anunță posibile relaxări ale restricțiilor
  • Cinematografele și restaurantele s-ar putea redeschide
  • Măsurile se vor relaxa dacă evoluţia incidenţei infectării cu COVID-19 se menţine în următoarele 48 de ore

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, anunţă că, dacă evoluţia incidenţei infectării cu COVID-19 se menţine în următoarele 48 de ore, va convoca Comitetul pentru Situaţii de urgenţă pentru a relaxa unele măsuri restrictive, printre care redeschiderea parţială a cinematografelor şi restaurantelor.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetăţenilor municipiului Bucureşti, în primul rând, dar şi al autorităţilor, incidenţa infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt veşti care nu pot decât să ne bucure! Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate”, scrie pe Facebook Traian Berbeceanu.

El precizează că, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără şi:

  • permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol şi cinematografelor
  • redeschiderea activităţilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii;
  • permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Facem un apel la respectarea cu stricteţe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie şi mai generoase”, conchide prefectul Capitalei.