Prefectul Capitalei, întâlnire cu reprezentanții magazinelor: Vrem să aflăm dacă s-a schimbat comportamentul cumpărătorilor

  • Noile restricții stabilesc că magazinele se închid la ora 18.00, fie în week-end, fie zilnic, în funcție de rata de infectare
  • Alin Stoica: Deocamdată, sunt în vigoare regulile stabilite prin HG. Vrem să vedem dacă aputem aduce măsuri suplimentare pentru a nu se crea aglomerații
  • Prelungirea programului nu este o opțiune, dar vrem să evităm aglomerația”, a mai spus prefectul Bucureștiului

Prefectul Capitalei a spus, duminică, la Aleph News, că va avea întâlniri cu reprezentanții retailerilor, pentru a vedea dacă s-a schimbat comportamentul cumpărătorilor, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții.

Vrem să vedem dacă s-a schimbat comportamentul clienților. Deocamdată, sunt în vigoare regulile stabilite prin HG. Vrem să vedem dacă aputem aduce măsuri suplimentare pentru a nu se crea aglomerații. Dacă vor exista alte propuneri din partea retailerilor, le vom înainta către Guvern”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Alin Stoica a vorbit, la Aleph News, și despre faptul că vineri s-au format cozi la benzinăriile din Capitală, odată cu închiderea magazinelor.

Vineri s-au format cozi în fața benzinăriilor. Comportamentul clienților a fost responsabili, lumea nu se înghesuia în magazin, ci aștepta sa îi vină rândul”, a spus prefectul Bucureștiului.

Prelungirea programului nu este o opțiune, dar vrem să evităm aglomerația”, a adăugat sursa citată.

Noile restricții stabilesc că magazinele se închid la ora 18.00, fie în week-end, fie zilnic, în funcție de rata de infectare.