• În Sectorul 1 al Capitalei nu se prelungește starea de alertă, pe fondul gunoaielor.
  • Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că nu se prelungește starea de alertă în Sectorul 1, pentru că situația din teren arată că salubrizarea este, în acest moment, bună și nu se mai impune o asemenea măsură.

„Situația din teren arată că salubrizarea în acest moment este bună și nu se impune prelungirea stării de alertă“, explică prefectul.

Alin Stoica a avut o discuție cu Primăria Sectorului 1 și Romprest, iar în două zile acestea urmează să prezinte un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung. El a mai precizat că speră ca „ambele părți să fie conștiente de importanța pe care acest lucru o are pentru cetățenii Sectorului 1“, iar neprelungirea stării de alertă nu va avea ca efect situația de acum o lună.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Societatea de salubrizare a dat asigurări că are capacitatea necesară să continue. Evident, situația va fi sub monitorizare“, a mai spus Alin Stoica.

Decizia vine după ce primarul Clotilde Armand a convocat Consiliul Local pentru Situații de Urgență Sector 1, duminică, iar în cadrul ședinței s-a aprobat prelungirea stării de alertă în sector.

În 23 iunie s-a declarat stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei pentur o perioadă de o lună, pe fondul crizei gunoaielor.