Prefectul Capitalei: Nu se prelungește starea de alertă în Sectorul 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că nu se prelungește starea de alertă în Sectorul 1, pentru că situația din teren arată că salubrizarea este, în acest moment, bună și nu se mai impune o asemenea măsură.

„Situația din teren arată că salubrizarea în acest moment este bună și nu se impune prelungirea stării de alertă“, explică prefectul.

Alin Stoica a avut o discuție cu Primăria Sectorului 1 și Romprest, iar în două zile acestea urmează să prezinte un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung. El a mai precizat că speră ca „ambele părți să fie conștiente de importanța pe care acest lucru o are pentru cetățenii Sectorului 1“, iar neprelungirea stării de alertă nu va avea ca efect situația de acum o lună.

Societatea de salubrizare a dat asigurări că are capacitatea necesară să continue. Evident, situația va fi sub monitorizare“, a mai spus Alin Stoica.

Decizia vine după ce primarul Clotilde Armand a convocat Consiliul Local pentru Situații de Urgență Sector 1, duminică, iar în cadrul ședinței s-a aprobat prelungirea stării de alertă în sector.

În 23 iunie s-a declarat stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei pentur o perioadă de o lună, pe fondul crizei gunoaielor.

Exit mobile version