• Traian Berbeceanu: Ne vom coordona resursele pentru verificarea modului în care se respectă măsurile
  • Traian Berbeceanu: Credem că nu va crește numărul de infectari. Suntem pe platoul de circa 1.700 de infectări zilnice
  • Prefectul spune că va fi suplimentat capacitatea de transport în comun din București

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, dar și cu restricții. Ești nerăbdător să știi exact ce ai voie sau nu să faci. Traian Bereceanu, prefectul Capitalei, a spus, vineri, la Aleph News, la ce trebuie să se aștepte bucureștenii.

Am avut întâlniri cu structurile cu atribuții de control și am solicitat șefilor acestor structuri să intensifice și să facă controale cu seriozitate în ceea ce privește respectarea normele în vigoare. În cursul acestei zile am avut cu reprezentanții Primăriei Generale și directoratul DSP întâlniri cu marii retaileri și cu administratorii complexurilor comerciale din București și s-a discutat cu referire la respectarea măsurilor aflate în rigoare”, a spus Traian Berbeceanu.

Prefectul a subliniat, la Aleph News, că nu este necesară impunerea de măsuri suplimentare.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Ne vom coordona resursele pentru verificarea modului în care se respectă măsurile. (…) E posibil să fie la un moment dat și alte restricții. Această decizie se ia în funcție de analiza INSP și DSP, în funcție de mai mulți indicatori, nu numai în baza numărului de infectări. Credem că nu va crește numărul de infectari. Suntem pe platoul de circa 1.700 de infectări zilnice de mai multe zile și sperăm să rămânem acolo sau să scădem”, a mai spus sursa citată.

Traian Berbeceanu a punctat că va fi suplimentat capacitatea de transport în comun din București.

Rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori, în București

O nouă raportare a autorităţilor vine cu cifre îngrijorătoare. Capitala a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2. De 7,04 la mia de locuitori.

Prefectura Capitalei face apel, în acest context, la responsabilitatea cetăţenilor și anunță controale înăsprite pentru că lumea s-a relaxat.

Primăria București a decis, însă, prelungirea programului magazinelor până la ora 22.00, în loc de 21.00. Respectarea regulilor rămâne esențială în magazine: distanţare, folosirea cărucioarelor în magazinele mari pentru a se evita cozile la casele de marcxat și limitarea numărului de clienţi.