• DSP București a comunicat luni o incidență de 2,42 la mie, fiind în continuare în scădere.
  • Prefectul Capitalei crede că în luna mai s-ar putea ajunge la o rată de infectare de sub 1,5 la mie.
  • Alin Stoica: „Pasul de descreştere este undeva la 0,2 puncte procentuale”.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, e de părere că ă în luna mai ar putea ajunge la o rată de infectare de sub 1,5 la mie, fiind luate noi măsuri de relaxare.

„Pasul de descreştere este undeva la 0,2 puncte procentuale. Dacă s-ar menţine aşa, şi sperăm să se menţină, putem avea speranţe că în luna mai să ajungem la 1,5 la mie rată de infectare şi atunci să putem să luăm şi alte măsuri de relaxare”, a declarat, luni, la Digi 24, Alin Stoica.

Alin Stoica: „Există, din păcate, da, şi scenarii mai puţin optimiste”

De asemena, prefectul Capitalei a adăugat că „vaccinarea este prioritatea numărul zero”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Există, din păcate, da, şi scenarii mai puţin optimiste. Am văzut o relaxare destul de accentuată în această perioadă de mini-vacanţă şi de acolo am putea să avem nişte efecte negative peste 2 săptămâni. Atât la mare cât şi la munte am văzut lucrul acesta. De asemenea, există factori externi, noua tulpină indiană care ar putea să se răspândească şi nu ştim încă efectale (…) Pot exista din punct de vedere probabilistic nişte efecte. Încă suntem la un nivel al ratei de infectare destul de ridicat după cum vedem, deşi a scăzut, numărul de decese încă se menţine la 180 de decese pe zi, sunt prea multe, totuşi, pentru a vorbi de o relaxare totală”, a mai declarat Stoica.