• Incidența din Capitală a scăzut sub pragul de 3, conform bilanțului epidemiologic de vineri.
  • Prefectul Capitalei a spus că e posibil să aibă loc o ședință CMBSU, pentru a fi dispuse măsurile de relaxare.
  • Astfel, s-ar putea redeschide sălile de spectacol și restaurantele.

Potrivit bilanțului epidemiologic publicat vineri, incidența din Capitală a scăzut sub pragul de 3, fapt pentru care prefectul Alin Stoica a precizat că, dacă se menține trendul descendent al ratei de infectare, în 48 de ore va fi convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru a fi dispuse măsurile de relaxare, „respectiv permiterea funcționării sălilor de spectacol și a restaurantelor, fără depășirea capacității de 30% din numărul de locuri”.

Prefectul a mai explicat că CMBSU nu va fi convocat mai devreme de 48 de ore, deoarece incidența este cu foarte puțin sub 3 la mia de locuitori.

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de guvern – e perioada în care comitetul se întruneşte – şi, dacă se menţine trendul descendent al ratei de infectare, vom convoca şi vom constata scăderea sub acest prag de 3 la mie şi vom dispune măsurile, respectiv permiterea funcţionării sălilor de spectacol şi a restaurantelor, fără depăşirea capacităţii de 30% din numărul de locuri. Nu vom lua măsura aceasta mai devreme, ci vom aştepta cele 48 de ore. Suntem foarte puţin sub 3 la mie, suntem la 2,98 la mie. De asemenea, trebuie să aşteptăm şi recomandările specialiştilor epidemiologi de la DSP”, a spus Alin Stoica, potrivit B1 TV.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA