Prefectul Capitalei: „Vom mai aștepta 48 de ore. Dacă se menține trendul descendent al ratei de infectare, vom dispune măsuri de relaxare”

Alin Stoica

Alin Stoica

Potrivit bilanțului epidemiologic publicat vineri, incidența din Capitală a scăzut sub pragul de 3, fapt pentru care prefectul Alin Stoica a precizat că, dacă se menține trendul descendent al ratei de infectare, în 48 de ore va fi convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru a fi dispuse măsurile de relaxare, „respectiv permiterea funcționării sălilor de spectacol și a restaurantelor, fără depășirea capacității de 30% din numărul de locuri”.

Prefectul a mai explicat că CMBSU nu va fi convocat mai devreme de 48 de ore, deoarece incidența este cu foarte puțin sub 3 la mia de locuitori.

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de guvern – e perioada în care comitetul se întruneşte – şi, dacă se menţine trendul descendent al ratei de infectare, vom convoca şi vom constata scăderea sub acest prag de 3 la mie şi vom dispune măsurile, respectiv permiterea funcţionării sălilor de spectacol şi a restaurantelor, fără depăşirea capacităţii de 30% din numărul de locuri. Nu vom lua măsura aceasta mai devreme, ci vom aştepta cele 48 de ore. Suntem foarte puţin sub 3 la mie, suntem la 2,98 la mie. De asemenea, trebuie să aşteptăm şi recomandările specialiştilor epidemiologi de la DSP”, a spus Alin Stoica, potrivit B1 TV.

Exit mobile version