• Emanuel Soare, prefectul de Argeș, a mai dat sfaturi și altor județe
  • De la primele locuri, la ultimele. Argeșenii au reușit să aplice legea cu forța

Argeșul a fost primul județ în care purtarea măștii, inclusiv în spații deschise, a fost obligatorie.

Se întâmpla în iulie, când Argeșul avea 100 de noi infectări pe zi și era pe primele locuri. Acum, județul raportează chiar de cinci ori mai puține cazuri.

Cât de greu a fost acest parcurs aflăm, de la prefectul de Argeș, Emanuel Soare, care ne-a răspuns în direct la câteva întrebări.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Emanuel Soare: „Informația care circulă în spațiul public românesc este destul de contradictorie, de multe ori chiar persoane publice, nu mai vorbim de politicieni sau persoane din administrație, transmit mesaje confuze în spațiul public, și asta este o mare problemă. Dacă mesajele sunt confuze, oamenii nu respectă nici o regulă. Pe de altă parte, este foarte greu să îți asumi niște măsuri total nepopulare, pe care să le și poți pune în practică, să convingi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sau administrația locală, să convingi că aceste măsuri trebuie puse în practică. Este foarte greu, dar, repet, dacă înțelegem că noi suntem într-o pandemie declarată la nivel internațional, dacă înțelegem că avem de-a face cu o boală infecțioasă, cu care nu ne putem juca, trebuie să fim capabili și să putem lua măsurile necesare.”