• Truss a fost acuzată de unii dintre cei de pe listă că se folosește de declamația sa pentru a ascunde motivele reale ale anilor de creștere scăzută.
  • Truss a spus în sala plină: Nu voi permite coaliției împotriva creșterii economice să ne țină pe loc”.
  • Prim-ministrul britanic și-a acuzat dușmanii că preferă să vorbească pe Twitter decât să ia decizii dure.

Prim-ministrul britanic Liz Truss a lansat un atac virulent la adresa a ceea ce a numit coaliția împotriva creșterii economice”, un grup de dușmani ai întreprinderii în care a inclus doi protestatari Greenpeace care i-au perturbat discursul de la conferința conservatoare.

Truss s-a dezlănțuit împotriva celor pe care i-a acuzat că încearcă să împiedice agenda sa pro-creștere, inclusiv laburiștii, sindicatele militante, negaționiștii Brexit, Extinction Rebellion și unii dintre cei pe care i-am avut mai devreme în sală. Truss a fost acuzată de unii dintre cei de pe listă că se folosește de declamația sa pentru a ascunde motivele reale ale anilor de creștere scăzută.

În timpul primului său discurs de la conferință în calitate de lider al Partidului Conservator, care a fost întrerupt de huiduielile protestatarilor Greenpeace, Truss și-a acuzat dușmanii că preferă să „vorbească pe Twitter decât să ia decizii dure.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dar nu îi va lăsa să îi împiedice pe aceștia să își continue programul de reducere a taxelor pentru a crește economia britanică, a declarat ea. Truss a spus în sala plină: Nu voi permite coaliției împotriva creșterii economice să ne țină pe loc. Laburiștii, liberal-democrații, SNP, sindicatele militante, grupurile de interese deghizate în grupuri de reflecție, capetele vorbitoare, negaționiștii Brexit, Extinction Rebellion și unii dintre cei pe care i-am avut mai devreme în sală. Adevărul este că preferă să protesteze decât să facă. Preferă să vorbească pe Twitter decât să ia decizii dure. Se deplasează cu taxiul de la casele din nordul Londrei până la studioul BBC pentru a respinge pe oricine contestă status quo-ul. De la emisiune la podcast, ei colportează aceleași răspunsuri vechi. Întotdeauna sunt mai multe taxe, mai multe reglementări și mai multă ingerință. Greșit, greșit, greșit, greșit.

Truss l-a acuzat pe liderul laburist Keir Starmer că vrea să pună taxe suplimentare pe companiile de care avem nevoie pentru a investi în securitatea noastră energetică, pe primul ministru galez Mark Drakeford că a anulat proiecte de construcție de drumuri, iar pe primul ministru scoțian Nicola Sturgeon că refuză să construiască noi centrale nucleare.

În replică, Sturgeon a scris pe Twitter: A vocifera despre o coaliție imaginară împotriva creșterii economice este doar o încercare de a ascunde realitatea dură că cea mai mare frână pentru creșterea economică a Regatului Unit este Brexit – și asta este din vina conservatorilor.

În discursul său, Truss a întrebat: Au văzut vreodată acești oameni creșteri de taxe care nu le plac sau o industrie pe care nu vor să o controleze? Ei nu îi înțeleg pe britanici pentru că nu se confruntă cu aceleași provocări ca și muncitorii obișnuiți, a susținut ea, adăugând că prietenii lor din stânga dură tind să fie cei care se află în spatele grevelor și protestelor.

Truss a continuat declarând că este de partea muncitorilor și a navetiștilor. Coaliția anti-criză crede că oamenii care se lipesc de trenuri, drumuri și clădiri sunt eroi. Eu spun că adevărații eroi sunt cei care merg la muncă, își asumă responsabilitatea și aspiră la o viață mai bună pentru ei și familiile lor. Iar eu sunt de partea lor.