„Pregătiți-vă pentru un impact catastrofal”. Autoritățile din SUA avertizează că uraganul Milton se apropie de Florida

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a vorbit în ceea ce va fi ultima sa ședință de informare înainte ca uraganul Milton să atingă țărmul miercuri seara târziu. El spune că statul este acum „pregătit pentru o lovitură majoră”, dar rămâne încrezător că „vom trece prin ea”.

DeSantis spune că 51 de comitate rămân sub stare de urgență, dar autoritățile sunt „pregătite și vom răspunde”. El adaugă că „există încă speranță” că Milton ar putea slăbi și mai mult înainte de a ajunge în Florida, după ce a fost retrogradat la o furtună de categoria patru mai devreme de către Centrul Național pentru Uragane, scrie BBC.

În ceea ce privește planurile specifice de pregătire, guvernatorul Floridei spune că a fost pus la dispoziție personal suplimentar de la Garda Națională, Florida Highway Patrol și Florida Fish and Wildlife.

De asemenea, sute de membri ai personalului de căutare și salvare sunt pregătiți să înceapă operațiuni „imediate” de îndată ce trece uraganul Milton, adaugă DeSantis. Deși subliniază că furtuna de categoria a patra va avea un impact major asupra statului, el spune că oamenii „au încă timp acum să ia decizii pentru a se proteja pe ei înșiși și familiile lor”.

Înainte de a încheia conferința de presă, el remarcă faptul că există încă o „cantitate masivă de spațiu la adăposturi”, iar drumurile „sunt fluente”.

Exit mobile version