• Un legist a făcut istorie juridică hotărând că poluarea aerului a fost cauza morții unei fete de nouă ani.
  • El a spus că a fost expusă la poluarea cu dioxid de azot și particule care depășește limitele impuse de OMS.
  • „Ella a murit de astm bronșic, din cauza expunerii la poluarea excesivă a aerului” a declarat legistul miercuri.

Acesta spune că eșecul de a reduce nivelul de poluare la limitele legale a fost un factor care a cauzat moartea Ellei Kissi-Debrah, care suferea de astm sever, potrivit The Guardian.

Philip Barlow, medic legist din sudul Londrei, a declarat că moartea Ellei Kissi-Debrah, în februarie 2013, a fost cauzată de insuficiență respiratorie acută, astm sever și expunerea la poluarea aerului.

El a spus că a fost expusă la poluarea cu dioxid de azot și particule care depășesc limitele impuse de Organizația Mondială a Sănătății, a căror sursă principală au fost emisiile din trafic.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Medicul legist a spus că eșecul de a reduce nivelul de poluare la limitele legale este posibil să fi contribuit la moartea ei, la fel și eșecul de a oferi mamei sale informații despre potențialul poluării aerului de a exacerba astmul.

„Ella a murit de astm bronsic, din cauza expunerii la poluarea excesivă a aerului”, a declarat legistul miercuri.

El a spus că în timpul vieții Ellei, emisiile de dioxid de azot din Lewisham, unde locuia, depășeau limitele legale, atât la nivelul UE, cât și la nivel național. Nivelurile de particule de materie erau peste normele OMS, a adăugat acesta.

„Întreaga viață a Ellei a fost trăită în imediata apropiere a drumurilor foarte poluante. Nu am nicio dificultate în a concluziona că expunerea ei personală la dioxid de azot și PM a fost foarte mare.”

Medicul legist a spus că efectele poluării aerului asupra sănătății sunt cunoscute de mulți ani, iar copiii și cei cu astm sunt deosebit de expuși riscului.

El a descoperit că poluarea aerului a indus și a exacerbat forma specială a astmului sever al Ellei.

Hotărârea este prima de acest gen din Marea Britanie și este posibil să amplifice presiunea asupra guvernului pentru a combate nivelurile ilegale de poluare a aerului în întreaga țară.

Mama Ellei, Rosamund Kissi-Debrah, fostă profesoară, a petrecut ani buni luptând pentru ca moartea fiicei sale să fie examinată de un al doilea legist. Miercuri, Barlow a fost de acord cu dovezile medicale furnizate de către familie, potrivit cărora forma specială de astm acut a Ellei a fost exacerbată de poluarea aerului.

Avocații Kissi-Debrah au susținut că poluarea aerului este o urgență de sănătate publică și că este imperios necesar ca aceasta să fie înregistrată ca posibilă cauză de deces, pentru a se asigura că programele de sănătate publică care vizează combaterea aerului toxic sunt prioritare.