• Reverendul a fost investit în mod oficial în această poziție la Catedrala Grace din San Francisco.
  • Episcopul Rohrer este prima persoană transsexuală în cadrul unei biserici creștine.
  • Episcopul Rohrer a devenit președinte al Sinodului Sierra Pacific.

Primul episcop transsexual a fost instalat în Biserica Evanghelică Luterană din America. Episcopul Megan Rohrer va fi alocat în zonele nordice din Nevada și California pentru un mandat de șase ani. Episcopul este căsătorit și are doi copii și folosește cuvântul „ei”, scrie idependent.co.uk.

Sâmbătă, reverendul a fost investit în mod oficial în această poziție la Catedrala Grace din San Francisco. În calitatea sa de șef al unuia dintre sinoadele bisericii – sau sfaturi bisericești – va fi la conducerea a aproape 200 de congregații.

Episcopul Rohrer este prima persoană transsexuală în cadrul unei biserici creștine tradiționale care își preia funcția de episcop.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Chemarea mea este… să fiu în stare să fac aceleași lucruri dezordonate și pline de iubire pe care le făceam înainte”, le-a mărturisit credincioșilor episcopul. „Dar mai ales, dacă mă veți lăsa, și cred că o veți face, speranța mea este să vă iubesc și, dincolo de asta, să iubesc ceea ce iubiți voi”.

Cum a devenit Rohrer președinte al Sinodului Sierra Pacific?

Episcopul Rohrer a devenit președinte al Sinodului Sierra Pacific în luna mai, atunci când deținătorul precedent al funcției și-a anunțat retragerea.

„Intru în acest rol pentru că o comunitate diversă de luterani din nordul Californiei și Nevada a votat în rugăciune și cu atenție pentru a face un lucru istoric”, a declarat episcopul Rohrer într-o comunicare, potrivit The Associated Press. „Instalarea mea va celebra tot ceea ce este posibil atunci când ne încredem în Dumnezeu să ne păstorească înainte”.

Episcopul Rohrer a fost anterior pastor al Bisericii Luterane Grace, precum și coordonator al capelanilor din cadrul Departamentului de Poliție din același oraș, San Francisco. De asemenea, a lucrat cu persoanele fără adăpost și cu comunitățile LGBT+ din oraș.

Cum de a permis Biserica acest lucru?

În 2010, Biserica Evanghelică Luterană Progresistă a acordat pastorilor permisiunea de a se angaja în parteneriate între persoane de același sex.

În acel an, episcopul Rohrer a fost unul dintre cei șapte pastori LGBT+ care au fost aprobați.

Biserica este unul dintre cele mai mari grupuri creștine din Statele Unite, cu 3,3 milioane de membri.