• Senatul, dominat de republicani, a respins veto-ul preşedintelui Donald Trump pe bugetul Apărării.
  • Donald Trump a fost învins, în premieră, de Congresul SUA.
  • 740 de miliarde de dolari este bugetul alocat Apărării.

Pe final de mandat, președintele Donald Trump a primit o lovitură fără precedent în Congresul SUA. Senatul american, a cărui majoritate este formate din republicani, a respins veto-ul președintelul privind bugetul de 740 de miliarde de dolari al Apărării, potrivit The Guardian.

Așadar, Senatul a aprobat cu 81 de voturi pentru și 13 împotrivă legea Apărării, ceea ce a dus la obținerea majorității de două treimi necesară pentru ca legea să treacă. De asemena, Camera Deputaților (majoritar democrată) i-a respins lui Donald Trump veto-ul privind bugetul Apărării. În concluzie, bugetul a fost adoptat definitv, iar Donald Trump a mai primit o lovitură pe final de mandat.

Trump: „Un cadou pentru Rusia și China”

Textul de lege conține o mărire cu 3% a salariului personalului Apărării și permite susținerea trupelor și apărarea Statelor Unite. „Din păcate, acest text de lege nu include măsuri cruciale pentru securitatea naţională, contravine eforturilor guvernului meu de a pune America pe primul loc în ceea ce priveşte securitatea naţională şi politica externă şi include prevederi care nu îi respectă pe veteranii noştri şi istoria noastră militară”, a transmis Donald Trump către Congres, precizând că această lege este, de fapt, un „cadou pentru Rusia și China”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA