• Liviu Iolu, de la USR-PLUS, îl contrazice pe premierul Florin Cîțu.
  • Liviu Iolu prezintă pe Facebook un document despre înființarea în cadrul Ministerului Sănătății a unei comisii de anchetă privitoare la raportarea datelor în timpul pandemiei.
  • Premierul își pierde orice urmă de onorabilitate, susține Iolu.

Liviu Iolu susține că în cadrul Ministerului Sănătății există o comisie de anchetă a modului în care sunt declarate decesele COVID.

„Nu știu cine îl consiliază pe domnul Cîțu, dar îi îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate și îl îndeamnă să mintă“, a scris Iolu pe Facebook

În sprijinul afirmației sale, Iolu prezintă fotografia unui document semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. Potrivit documentului, Grupul tehnic de lucru a fost înființat pe 12 aprilie, fiind format din cinci membri, inclusiv Andreea Moldovan.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Tot duminică, Florin Cîțu a declarat că i-a cerut secretarului de stat Andrei Baciu să verifice dacă în ministerul Sănătății există un grup de lucru privind anchetarea modului în care sunt declarate decesele COVID. Nu există așa ceva, a afirmat premierul care a cerut să fie format un grup.

Secretarului de stat Baciu (Andrei Baciu – n.r.) i-am cerut ieri, în urma informațiilor apărute în presă să îmi spună dacă există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru așa cum a fost informația apărută în presă, care se ocupă de așa ceva. Astăzi avem confirmarea că acel grup de lucru nu există. Deci nu am cum să vă dau informația. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toată procedura: grup de lucru care va trebui să vină cu niște concluzii, concluzii care vor trebui prezentate în Guvern și după aceea le vom face publice“, a declarat Florin Cîțu.