• Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că guvernul său ia în considerare o cerere din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.
  • Guvernul australian a declarat că a cheltuit până acum aproximativ 314 milioane de dolari, inclusiv 244 milioane de dolari pentru asistență militară în Ucraina.
  • Comentariile premierului australian au fost făcute după ce Zelenski a făcut apel la liderii țărilor din Grupul celor Șapte (G7) pentru mai multe capacități de apărare

Premierul australian Anthony Albanese a declarat că guvernul său ar lua în considerare posibilitatea de a oferi instruire militară forțelor ucrainene în războiul acestora cu Rusia.

Premierul a declarat miercuri presei australiene că a vorbit marți cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre ce alte contribuții ar putea aduce Australia la efortul de război al Ucrainei. Albanese a declarat pentru postul de televiziune Channel 7 news că guvernul cu siguranță ia în considerare instruirea personalului militar ucrainean, descriind atacurile Rusiei împotriva civililor drept atacuri îngrozitoare.

Rapoartele au fost diferite în ceea ce privește locul unde ar putea fi asigurată această instruire, unele organizații de știri afirmând că instructorii australieni ar fi trimiși în Ucraina, în timp ce alte rapoarte au spus că instruirea nu ar avea loc în interiorul teritoriului ucrainean.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

I-am transmis lui Zelenski condoleanțele poporului australian pentru victimele nevinovate care au fost ucise de agresiunea rusă, vizând locații civile, inclusiv în Kiev, la doar un kilometru de locul în care am fost acum câteva luni, a declarat Albanese, referindu-se la o vizită la Kiev pe care a întreprins-o în iulie.

Aceasta este o luptă care nu se referă doar la suveranitatea Ucrainei, a spus premierul. Aceasta este o luptă despre statul de drept internațional, despre faptul dacă frontierele suverane vor fi respectate și de aceea lumea este unită în sprijinul Ucrainei împotriva acestei agresiuni rusești, a mai spus Albanese.

Am fi crezut că un război terestru în Europa este ceva de domeniul trecutului, dar Rusia continuă să se angajeze în aceste acte agresive. Vom continua să oferim sprijin. Suntem cel mai mare contributor non-NATO, a declarat el pentru Australian Broadcasting Corporation.

Guvernul australian a declarat că a cheltuit până acum aproximativ 314 milioane de dolari, inclusiv 244 milioane de dolari pentru asistență militară în Ucraina.

Comentariile premierului australian au fost făcute după ce Zelenski a făcut apel la liderii țărilor din Grupul celor Șapte (G7) pentru mai multe capacități de apărare antiaeriană în timpul unei reuniuni a grupului, care a avut loc marți.