• „Vom continua să-i susţinem pe ucraineni, pe cei din Ucraina şi pe cei care fug din calea războiului”, a spus şeful guvernului belgian, adăugând că NATO este pregătită pentru orice provocare.
  • Premierul a transmis un mesaj belgienilor aflaţi în baza militară din judeţul Constanţa.
  • Acesta a punctat importanța pe care o au aceștia.

În această dimineață, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, premierul Belgiei, Klaus Iohannis și Ciucă au făcut declarații despre NATO și despre războiul din Ucraina.

„Vom continua să-i susţinem pe ucraineni, pe cei din Ucraina şi pe cei care fug din calea războiului”, a spus şeful guvernului belgian, adăugând că NATO este pregătită pentru orice provocare. „Preşedintele Putin a crezut că poate submina NATO, cât de mult a greşit! NATO este mult mai unită şi mai determinată ca niciodată”, a declarat prim-ministrul belgian, conform Mediafax.

Premierul a transmis un mesaj belgienilor aflaţi în baza militară din judeţul Constanţa: „Suntem extrem de recunoscători pentru serviciul vostru… nu sunteţi doar simbolul solidarităţii, sunteţi apărătorii libertăţii şi ai democraţiei”, a spus Alexander De Croo.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Ciucă a garantat că NATO va apăra teritoriile care fac parte din alianță

„NATO reprezintă cea mai cea mai concretă şi puternică garanţie de securitate pentru statele sale membre. (…) Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El afirmă că invazia Rusiei în Ucraina este cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice din ultimii ani. „Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina. Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor ruseşti asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaţionale şi ale umanităţii şi deplângem pierderile tragice de vieţi omeneşti, suferinţele umane enorme şi distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei”, adaugă premierul român, conform Mediafax.