• Boris Johnson a fost vaccinat în acelaşi spital în care a fost internat atunci când a avut Covid-19
  • El a fost vaccinat cu serul de la AstraZeneca, la o zi după ce EMA a declarat că „este sigur şi eficient”
  • Premierul UK a îndemnat şi ceilalţi cetăţeni britanici să se vaccineze

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a primit prima doză de vaccin, relatează Reuters. El a fost vaccinat cu serul de la AstraZeneca şi a spus că nu a simţit nimic.

În vârstă de 56 de ani, Johnson a fost vaccinat în acelaşi spital în care a fost internat în urmă cu aproape un an, după ce a fost infectat cu Covid-19.

„Nu am simţit nimic. A fost foarte rapid”, a declarat Johnson, după ce a fost vaccinat la spitalul St. Thomas din Londra.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Johnson a ţinut să transmit un mesaj şi cetăţenilor britanici, pe care i-a invitat să se vaccineze: „Când sunteţi programaţi pentru vaccinare, vă rog să vă duceţi şi să îl faceţi. Este cel mai bun lucru pentru voi, pentru familia voastră şi pentru toţi ceilalţi”, a mai declarat premierul britanic.

Marea Britanie are una dintre cele mai bune campanii de vaccinare din lume. Aproape jumătate dintre adulţi au primit prima doză, iar vineri a fost doborât recordul pentru cele mai multe vaccinuri administrate într-o singură zi.

Johnson a fost vaccinat cu serul de la AstraZeneca, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a declarat joi că vaccinul „este sigur şi eficient”.