Lumea SF a guvernului prinde contur. Cum vede microfon, premierul Cîţu promite că nu mai merge cu companii de stat care pierd bani. Vor cădea și capete, vor cădea și companii cu totul, restul e doar risipa banului public. Bugetul trebuia să fie gata de două luni, așa zicea Cîțu în noiembrie.

Bugetul nu există, dar el e gata demult. „Proiectul de buget trebuie să fie gata până pe 15 decembrie”, spunea Florin Cîțu, atunci ministrul de Finanțe, la Radio Romania.

„O să lucrez la proiectul de buget. Acestea vor fi Crăciunul și Revelionul meu. Trebuie să îl avem gata pe 31 decembrie”, spunea premierul desemnat Florin Cîțu pe Facebook.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Propunem că bugetul să intre în dezbatere și să fie aprobat pe 4 februarie”, a anunțat premierul Florin Cîțu, pe 6 ianuarie.

A cerut acum patru săptămâni că în șapte zile să primească planurile de restructurare pentru companiil publice. A explicat că la 3 luni vor fi evaluări și planurile vor fi criterii de evaluare pentru miniștri.

Ieri , la 31 de zile de când spunea că vrea planurile într-o saptamână, premierul Cîțu ne-a reamintit cu ce se ocupă: e „pro-mier”, de la „pro- misiune”, totul e să promiți, nimeni nu vă ține minte, fă-te că lucrezi! Ceva mai multe vorbe despre aceleași planuri care trebuia să fie gata de o lună.

Că să venim cu cifre și ajutorul colegului Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar. Iată ce înseamnă să minți Romania de 30 de ani. Tot în Romania alții pot, doar statul e degeaba: minte, fură, vieți și viitorul, și se laudă cu nimicuri.