• Australia vrea o „economie vaccinată”
  • Dan Andrews, premierul statului Victoria, a promis să „blocheze” persoanele nevaccinate din sistemul de sănătate și din „economia vaccinată”
  • „Dacă alegeți să nu vă vaccinați, greșiți”, spune Andrews

Oficialii din Australia nu renunță la politicile „zero COVID”, deseori criticate, și încearcă tot felul de măsuri pentru ca populația să se vaccineze. Printre aceste măsuri – recompensarea celor complet vaccinați cu o oră suplimentară de timpul de recreere în aer liber.

Oficialii au apelat, de asemenea, la amenințări, inclusiv arestarea oricui a fost prins afară pentru o perioadă mai lungă decât cea permisă sau pentru că au îndrăznit să treacă dincolo de „lesa” lor virtuală de 5 kilometri.

Acum, premierul Andrews a făcut un anunț vehiculat de luni de zile: celor nevaccinati nu li se va permite să facă parte din economie sau din sistemul de sănătate. Regiunea Victoria va trece la „protejarea” sistemului de sănătăte, precum și la crearea unei „economii vaccinate” și că statul va „bloca” pe oricine nu este vaccinat, transmite ABC .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dacă faceți alegerea de a nu vă vaccina, atunci faceți o alegere greșită”, le-a transmis Andrews australienilor, adăugând că „din motive de siguranță” în timpul a ceea ce a spus el este acum o „pandemie a celor nevaccinați”, pe măsură ce lucrurile se deschid, “persoanele care nu sunt vaccinate nu vor putea să se deplaseze răspândind virusul”. „Va exista o economie vaccinată și vei participa doar dacă ești vaccinat”, a spus guvernatorul.

Potrivit ABC, guvernul lucrează la un program pilot pentru a testa „viabilitatea unei economii a vaccinului, în care mai multe evenimente, facilități și servicii sunt deschise persoanelor care au primit două doze de vaccin COVID-19”.