• Incidentul a avut loc în timp ce Babis se la o întânire cu susținătorii săi, în localitatea Pruhonice.
  • Babis este în plină campanie electorală, pentru alegerile prezidențiale.
  • Chiar în timp ce semna niște autografe, bărbatul din mulțime a aruncat cu un ou în prim-ministrul Cehiei. Individul, care a încercat să fugă, a fost prins pe loc de polițiști.

Premierul ceh, Andrej Babis, a fost atacat cu ouă la o întâlnire cu alegătorii, scrie presa locală, citată de EurNews.

Incidentul a avut loc în timp ce Babis se la o întânire cu susținătorii săi, în localitatea Pruhonice, el fiind în plină campanie electorală.

Susținători ai opoziției au venit la întâlnirea lui Andrej Babis cu mai multe mașini și au fluturat steaguri în jurul pieței în care se afla premierul. Apoi s-au inflitrat printre susținătorii premierului și au început să-i provoace.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit sursei citate, unul dintre participanți avea o pungă de plastic în care se aflau mai multe ouă. Chiar în timp ce semna niște autografe, bărbatul din mulțime a aruncat cu un ou în prim-ministrul Cehiei. Individul, care a încercat să fugă, a fost prins pe loc de polițiști.

Primul ministru a fost dus apoi de forțele de ordine într-un magazin, aflat în apropiere, iar la fața locului au venit mai mulți polițiști.

Două persoane au fost arestate”, a menționat un purtător de cuvânt al poliției.

De asemenea, oamenii legii din Cehia fac verificări după ce mai mulți susținătoriia mișcării studențești „Un milion de momente pentru democrație” au pictat cruci în piața unde a avut loc întâlnirea lui Babis cu alegătorii, în memoria victimelor pandemiei coronavirus.

Președintele ceh Milos Zeman a spus că ar dori să-l vadă pe Andrej Babis ca succesor al său în funcția de șef al statului.