• Restaurantele și hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie, anunță premierul Cîțu.
  • Masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte, dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.
  • De asemenea, evenimentele private ar putea să fie permise pentru persoanele vaccinate.

Premierul Florin Cîțu a a anunțat, marți, că restaurantele și hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie. De asemenea, prim-ministrul a adăugat că dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte, dar și că este foarte probabil și ca evenimentele private să fie permise pentru persoanele vaccinate.

„Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Cîțu: „Singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea”

La purtatul măștii în aer liber nu se renunța prea curând, a mai spus Florin Cîțu: „Deocamdată, nu. Aș aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mișcă lucrurile, dar aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii. Și în Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape (grad de vaccinare, n.red.). Deci acolo este un nivel de la care am putea să discutăm”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea”, a subliniat Cîțu. Premierul a precizat că toate măsurile vor fi discutate în Comitetul pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie.

Condiționarea relaxării restricțiilor de numărul de vaccinări nu este văzută cu ochi buni de antreprenorii din turism

Nicolae Bucovală spune că anul trecut a fost un sezon estival fără niciun caz de infectare. Nici Oanei nu îi este clar cum va proceda. Are o terasă neacoperită și nu știe ce va face când va ploua.

Faptul că nu s-a ajuns până acum la 5 milioane de oameni care să se vaccineze, nu este vina noastră. Anul trecut sezonul estival a decurs foarte bine. Nu am fost închiși, am lucrat la capacitate de 100%. Mai mult decât atât, în toată perioada sezonului estival nu am avut niciun caz de infectare cu acest virus“, spune Nicolae Bucovală.

Mie nu mi se pare foarte clar. Adică nu știu exact care va fi procedura. Eu, de exemplu, am o terasă neacoperită și stăteam mă gandeam puțin mai devreme dacă începe ploaia și lumea vrea să intre la interior. Ce facem?“, spune Oana Iliescu, patron restaurant.