Florin Cîțu cere o anchetă, ca să vadă cum a fost gestionat valul 4. Deși am văzut în toată Europa că a dus la o creștere rapidă a numărului de cazuri, pe noi ne-a luat prin surpindere.

„Abia azi, premierul le-a cerut șefilor de DSP să meagă urgent în spitale să operaționalizeze paturile și chiar să le suplimenteze, până la 2000. Nu cred că trebuie să mai stresez din nou, cât de important este să fim cât mai rapid să avem personalul și secțiile ATI, cât mai multe locuri, am zis 1.600. La cum evoluează s-ar putea să avem nevoie de 2.000. Nu vreau sa aud ca nu e responsabilitatea mea”, spune el.

Totodată, premierul a reproșat Primăriei Capitalei, condusă de Nicușor Dan, că nu este suficient de implicată în gestionarea valului 4.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Un alt front pe care trebuie să-l folosim, care văd că nu funcționează încă și trebuie să funcționeze, e cel al spitalelor din subrodinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau o situație în orele următoare să vedem cum este implicată Primăria Capitalei”, spune Cîțu.

Mai sunt operaționale doar 16 paturi ATI-Covid la nivel național. Ar trebui să mai fie aproape 400, așa e pe hârtie, dar la noi realitatea bate planurile. În planul de reziliență a Ministerului Sănătății, sunt trecute 1.522 de paturi ATI Covid-19, dar Centrul pentru Coordonarea Intervenției a anunțat azi că sunt operaționale 1.131 de paturi.