Premierul Florin Cîţu a spus, sâmbătă, că a fost informat permanent despre situaţia din judeţul Alba, unde au avut loc inundaţii, şi Guvernul va asigura orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi.

Florin Cîţu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că a fost informat permanent despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba şi a discutat cu ministrul de Interne Lucian Bode şi cu şeful DSU, Raed Arafat.

„Am fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roşia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în acelaşi timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă”, a spus Cîţu.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Premierul a mai spus că aşteaptă ca prefectul judeţului Alba să facă o evaluare a pagubelor.

„Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi”, a mai spus Florin Cîţu.

Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, judeţul Alba, şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roşia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren. În urma ploilor de vineri seara, Drumul Naţional 74 Cărpiniş (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni şi o alunecare de teren. În oraşul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuţi. În satul Valea Săliştii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roşia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roşiei şi Cărpiniş. În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă şi 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren. Alte case şi drumuri au fost afectate de inundaţii în localităţile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului şi în comuna Şugag.De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectaţi 7.429 de abonati.

Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităţilor afectate de inundaţii din judeţul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.