• Programările pentru etapa a doua pot fi făcute de vineri, de la ora 15:00
  • Programările pot fi făcute şi prin call-center – 021.414.44.25
  • Președintele Klaus Iohannis se va vaccina public vineri

Premierul Cîţu e euforic. Campania de vaccinare merge bine, scrie el pe Facebook. A publicat şi un grafic. Se laudă că suntem pe locul 8 în Europa la vaccinare, înaintea Franţei şi chiar a Germaniei.

Tot Cîţu promitea acum câteva zile că vom administra aproximativ 150.000 de doze zilnic. Să revenim pe pământ! Suntem în a 17-a zi de vaccinare, dar n-am ajuns nici la 20.000 de persoane imunizate, așa cum promitea Valeriu Gheorghiță, la începutul campaniei.

Ce anunţuri a mai făcut azi Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare

Ioana Răduca, corespondent Aleph News: „Teoretic, de vineri, vor intra la vaccinare seniorii din centrele medico-sociale, apoi vorbim despre cei care au peste 65 de ani și cei care au afecțiuni cronice. De vineri, au liber la vaccinare și profesorii, asta nu înseamnă că se vor deschide școlile, dar și cei care lucrează în sectoarele esențiale – telecomunicații și transporturi. În a doua etapă, intrăm și noi, jurnaliștii. Dacă-l asculți pe colonelul Gheorghiță, să știi că n-a mers deloc greu până acum, suntem în grafic, dar nu s-au inghesuit cei din sectorul medical să se imunizeze. Nici nu avem cifre concrete la care să ne raportăm și spun asta pentru că în această seară am aflat că aproximativ 70% din personalul medical e de acord cu imunizarea și a și facut-o de altfel.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vaccinul Moderna a ajuns în România acum câteva minute. E vorba de prima tranșă din acest vaccin de 15.000 de doze. Atât Pfizer, cât şi Moderna utilizează tehnologia bazată pe ARN mesager. Procentul de eficiență în cazul Pfizer este de 95 %, iar în cazul vaccinului Moderna, de 94%.

Am întrebat pe Facebook: Dacă ai putea să alegi, ce vaccin ai folosi?

a) Pfizer

b) Moderna

c) Niciunul, nu mă vaccinez

Sunt 2.000 de răspunsuri.

Cei mai mulți au spus Pfizer (37 la suta), apoi – niciunul, nu ma vaccinez (34 la suta), iar pentru Moderna au optat 29 la sută.