Premierul Cîţu și-a prezentat propriul raport de la Matei Balș: „Pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc”

  • Corpul de Control al Premierului confirmă că la Matei Balș erau aparate de încălzire.
  • Aparate de încălzire din exterior, posibila cauză a incendiului de la Balș.
  • Florin Cîțu va sesiza DNA în cazul incendiului de la Matei Balș.

Incendiul de la Balș a ajuns la faza pe dosare și premierul anunță că va sesiza DNA. Uite ce a spus Florin Cîțu, după verificările făcute de Corpul de Control.

Florin Cîțu, premierul României: „A funcționat fără autorizație de Securitate la incendiu. Neconformități, vă dau câteva exemple: pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc, instalația de detectare, semnalizare și alarmă la incendiu, nu era cu acoperire totală, în interior nu erau prevăzute instrumente de averizare oprice și/sau acustice.”

Uite ce îți spuneau, după incendiu, reprezentanții Institutului Matei Balș despre problema frigului din saloane.

Reporter: Permitea conducerea spitalului pacienţilor să vină cu alte surse de încălzire exterioare?
Dr. Cătălin Apostolescu: Nu este permis acest lucru.
Reporter: În alte saloane nu aţi văzut nicio aerotermă?
Dr. Cătălin Apostolescu: Nu, nu am văzut.

În timp ce noi pasăm responsabilitatea și facem anchete peste anchete, să știi că alții pun măsurile pe primul loc. Felicia Buruiană este de 15 ani în Marea Britanie. În tot acest timp, nu a văzut niciun incendiu în vreun spital.

Felicia Buruiană, doctor ginecolog în Birmingham City Hospital: „Pe coridoare şi între diferite departamente sunt uşi anti-foc şi saloanele au uşi anti-foc şi pe coridor, între o parte şi alta a coridorului, la un moment dat sunt uşi anti-foc, care dacă este să sară alarma, ele se închid automat.”

Acum, că a primit rezultatele verificărilor, Florin Cîțu spune că va sesiza DNA pentru că firma care asigura intervențiile pentru situații de urgență la Institut nu era avizată de IGSU.