• Premierul Nicolae Ciucă a declarat, într-un interviu pentru Bloomberg, că se așteaptă ca România să adere, anul acesta, la Spațiul Schengen.
  • Premierul mai spune că Bruxelles-ul ar urma să renunțe la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în cazul României, un instrument de monitorizare în reformarea sistemului judiciar și eliminarea corupției.
  • Nicolae Ciucă a adus drept argument apărarea comună, ajutorul pe care România l-a oferit Ucrainei de la începutul războiului, dar și alocarea a mai mult de 2% din PIB pentru apărarea și securitatea în zonă.

Premierul țării Nicolae Ciucă spune că se așteaptă ca România să intre în spațiul Schengen până la finalul anului, în urma suportului pe care l-a acordat Ucrainei, potrivit Bloomberg.

„Tot ceea ce am făcut de la începutul conflictului arată că suntem pregătiți să devenim membri Schengen. Ne așteptăm, cu adevărat, ca toți ceilalți lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut.” a spus premierul Ciucă, în interviul pentru Bloomberg, referindu-se la conflictul din Ucraina.

De asemenea, premierul mai spune că Bruxelles-ul ar urma să renunțe la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în cazul României, un instrument de monitorizare în reformarea sistemului judiciar și eliminarea corupției, după ani de critici din partea executivului UE.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Nicolae Ciucă a adus drept argument apărarea comună, ajutorul pe care România l-a oferit Ucrainei de la începutul războiului, dar și alocarea a mai mult de 2% din PIB pentru apărarea și securitatea în zonă.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, România a făcut eforturi de adaptare a căilor ferate și a porturilor pentru a permite Ucrainei să compenseze blocajul de la Marea Neagră. De asemenea, a găzduit peste un milion de refugiați, mai citează publicația.