• „La nivelul Ministerului de Externe şi al Guvernului am efectuat analiza indicatorilor care ar putea să genereze o astfel de decizie. Nu este cazul în acest moment, nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu premierul bulgar Kiril Petkov şi cu comisarul european Adina Vălean.
  • Întrebat de jurnalişti care au fost informaţiile care au stat la baza deciziei Bulgariei de a-şi avertiza cetăţenii să părăsească Moldova, premierul bulgar Kiril Petkov a spus: „Noi toţi susţinem Moldova şi vom fi buni parteneri atât în vreme de criză, cât şi pe termen lung pentru calea lor spre UE. (…) A fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic, aş spune, pentru o anumită regiune”.
  • Cetăţenii bulgari au fost îndemnaţi, joi, să părăsească Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Sofia a emis în acest sens o alertă de călătorie, din cauza „situaţiei complicate” din această ţară.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că, în urma analizei efectuate la nivelul Guvernului, nu este necesară o recomandare pentru ca cetăţenii români să părăsească Republica Moldova.

„La nivelul Ministerului de Externe şi al Guvernului am efectuat analiza indicatorilor care ar putea să genereze o astfel de decizie. Nu este cazul în acest moment, nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu premierul bulgar Kiril Petkov şi cu comisarul european Adina Vălean.

Întrebat de jurnalişti care au fost informaţiile care au stat la baza deciziei Bulgariei de a-şi avertiza cetăţenii să părăsească Moldova, premierul bulgar Kiril Petkov a spus: „Noi toţi susţinem Moldova şi vom fi buni parteneri atât în vreme de criză, cât şi pe termen lung pentru calea lor spre UE. (…) A fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic, aş spune, pentru o anumită regiune”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta a adăugat că speră ca această poziţie să fie revizuită.

„Eu sper că, în curând, această poziţie va fi revizuită, dar am dorit să înştiinţăm pe oamenii din Moldova că există un risc mai mare în acest moment”, a precizat premierul Bulgariei.

Cetăţenii bulgari au fost îndemnaţi joi să părăsească Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Sofia a emis în acest sens o alertă de călătorie, din cauza „situaţiei complicate” din această ţară.