• Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că va participa, la Sofia, la inaugurarea interconectorului de gaze dintre Bulgaria şi Grecia.
  • Nicolae Ciucă va fi alături de preşedintele Comisiei europene, Ursula von der Leyen.
  • Ciucă a menţionat că, prin acest sistem, România va avea asigurate ,,conectarea” şi ,,coerenţa” aprovizionării cu gaze pe verticala sud-nord.

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că va participa la inaugurarea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, alături de preşedintele Comisiei europene, Ursula von der Leyen. Prin acest interconector, este asigurată aprovizionarea cu gaze pe verticala sud-nord.

Urmează ca sâmbătă să particip la activitatea de inaugurarea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, activitate care se va desfăşura la Sofia. Vor fi prezenţi oficiali ai Bulgariei, Greciei, Azerbaidjanului, preşedintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen şi în felul acesta ne asigurăm că interconectorul va reuşi să dea relevanţă sistemului propriu de gaze la care compania noastră, Transgaz, a lucrat şi a reuşit să îl pună în valoare. Este vorba de sistemul BRUA” , spune Nicolae Ciucă.

Practic, odată cu inaugurarea interconectorului, este asigurată conectarea şi va exista garanţia că poate fi realizată coerenţa aprovizionării cu gaze pe verticala sud-nord.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA