• Premierul Florin Cîțu a făcut declarații în urma tragediei de la Spitalul ”Victor Babeș”
  • Florin Cîțu: „În această seară încă o tragedie în România la spitalul Victor Babeș
  • Florin Cîțu: „Trei persoane au decedat, în acest moment nu știm de ce”

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații în urma tragediei de la Spitalul ”Victor Babeș”, unde au murit trei pacienți. Anunțul a fost făcut de Palatul Victoria.În această seară încă o tragedie în România la spitalul Victor Babeș

În această seară încă o tragedie în România la spitalul Victor Babeș. Trei persoane au decedat, în acest moment nu știm de ce. Condoleanțe familiilor. Din ce știm până acum a fost un accident, dar a început și anchetă. I-am cerut ministrului de Interne ca ancheta să fie cât mai rapidă și transparentă pentru că vinovații trebuie să răspundă. Presiunea pe spitale, pe secțiile ATI e foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm și campania de vaccinare este soluția. Am văzut că administratorii sau reprezentanții statului fug de comunicare.

Cetățenii au nevoie de explicații. De aceea l-am adus pe domnul Arafat aici, să răspundă la întrebări trebuie să comunicăm mai mult. Vom continua să acționăm pentru a avea mai multe paturi ATI.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla. Sperăm să nu se mai întâmple. Dar pentru a nu mai avea, trebuie să accelerăm campania de vaccinare.”, a declarat Florin Cîțu.

Știrea inițială

Tragedie în această seară la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală – unul din cele cinci TIR-uri de ATI din România s-a defectat.

Se pare că a avut loc o suprapresiune de oxigen – au intrat ventilatoarele pe sistem de autoprotecție și s-au oprit, iar bolnavii au fost ventilați manual. Dintre cei opt pacienți care se aflau în TIR, trei au murit, iar cinci au fost transferați.

Din cei cinci rămași în viață, doi urmează să ajungă la Spitalul Floreasca, iar unul este într-o ambulanță, pentru a se vedea unde se va găsi un loc liber. Poliția a ajuns la fața locului, iar medicii urmează să fie anchetați pentru a vedea de ce nu s-a declanșat generatorul spitalului.