Premierul Florin Cîțu l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion: „Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze”

citu-stelian-ion Sursa foto: Hepta
  • Ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost revocat din funcție.
  • Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Florin Cîțu, care a spus că Stelian Ion se opune reformelor.
  • Interimar va fi Lucian Bode.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, demiterea lui Stelian Ion, ministrul Justiției. „Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze”, a spus premierul. De asemenea, interimar la Justiție va fi Lucian Bode.

Cîțu a subliniat că Stelian Ion nu a dus la bun sfârşit proiecte, iar acţiunile sale nu au dus la desfiinţarea SIIJ.

„Am luat o decizie. Necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui cererea de revocare din funcţie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României. Nu voi permite ca poporul român să fie şantajat. Am informat liderii coaliţiei de această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze. România trebuie dezvoltată”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul a spus că a informat liderii coaliției despre această demitere.

„Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să șantajeze, care să nu înțeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunități, ci despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (…) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a adăigat Câțu.

Acesta a dat asigurări că această guvernare va continua.

„Sper ca USR PLUS să aibă responsibilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, precum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și vom depăși acest moment”, a mai spus premierul.