• Premierul Florin Cîțu susține că estimările FMI confirmă faptul că România are cea mai mare creștere economică din UE
  • „FMI, estimări WOW pentru România în 2021!”, a scris premierul
  • Instituția financiară estimează, în comunicatul emis la sfârșitul misiunii experților FMI, o creștere economică de 7% în acest an

Premierul Florin Cîțu susține că estimările FMI confirmă faptul că România are cea mai mare creștere economică din UE.

„FMI, estimări WOW pentru România în 2021! (…) FMI estimează o creștere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările inițiale) și un deficit bugetar de 6.8% (vs.7.2% estimare inițială)”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

Acesta susține că FMI confirmă faptul că România are cea mai mare creștere economică din UE.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie. Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțîn 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii”, a mai scris premierul pe rețeaua de socializare.

Deși pandemia COVID-19 a reprezentat un șoc sever pentru populația României, economia a înregistrat o recesiune relativ redusă în 2020, comparativ cu alte țări din UE, ajutată fiind de politicile macroeconomice de sprijin. În anul 2021 asistăm la o puternică redresare economică, anunță FMI.

Instituția financiară estimează, în comunicatul emis la sfârșitul misiunii experților FMI, o creștere economică de 7% în acest an.