• Actualul premier e un bun comandant, dar și bucătar, spun foștii camarazi
  • Premierul interimar știe să gătească inclusiv cozonac
  • Daniel Cernea, plutonier adjutant principal în rezervă: „El era cu gătitul. Eu asiguram buna dispoziție”

Premierul interimar Nicolae Ciucă știe să conducă o armată pe câmpul de război, dar și să gătească pentru militari. Un fost camarad, acum în rezervă, și-a amintit că a fost coleg de cort cu Ciucă, pe vremea când acesta era doar căpitan.

Daniel Cernea, plutonier adjutant principal în rezervă: „Acolo, la baza noastră, la Menongue, de produceam singuri. Gătea ciorbă,făcea pâine, cozonac. (…) El era cu gătitul. Eu asiguram buna dispoziție. Mai puneam un gin tonic, un… d-astea…”

Daniel Cernea, plutonier adjutant principal în rezervă: „El era chiar în fruntea trupelor și el a luat hotărârile la fața locului. (…) A fost o perioadă când niște insurgenți au creat incident trupelor noastre. Niște ambuscade. Au știut să iasă din situație, inclusiv cu un transportor care a rămas într-o singură roată.“

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Este un om integru, nu poate să fie șantajabil, poate că asta pe unii îi sperie, și are și cunoștințe în domeniul atât military, cât și economic.”

Și, poate, cel mai important, niciun militar român nu a murit în misiunile conduse de el. Foarte apreciat de partenerii americani, Nicolae Ciucă s-a întâlnit deja cu ambasadorul Statelor Unite la București. În afară de discuțiile despre colaborarea dintre România și SUA, a fost semnat și un document. Un acord privind centrala nucleară de la Cernavodă. La final, Ciucă a declarat că investițiile americane în România pot reprezenta un semnal și generează alte investiții străine.