• Vorbind exclusiv la birourile premierului din Ierusalim, Netanyahu a respins încercările SUA de a rezolva criza în creștere doar prin dialog.
  • În timpul interviului, Netanyahu a trimis un mesaj Arabiei Saudite și prințului moștenitor Mohammed bin Salman.
  • „Avem oportunități mari de a promova pacea în regiunea noastră, pacea între cele două țări, bunăstarea popoarelor noastre. Cred că ar schimba istoria”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat pentru Sky News că va face „tot ce trebuie să facem pentru a ne apăra” împotriva Iranului – iar diplomația nu a reușit să oprească Teheranul să își dezvolte capacitățile nucleare.

Vorbind exclusiv la birourile premierului din Ierusalim, Netanyahu a respins încercările SUA de a rezolva criza în creștere doar prin dialog. „Nu cred că diplomația în sine va funcționa. Cred că diplomația poate funcționa numai dacă este cuplată cu o armată credibilă, amenințarea sau dorința de a aplica opțiunea militară dacă descurajarea eșuează”, a spus el.

„Iranul se angajează în mod deschis să distrugă, să repete Holocaustul și să distrugă cele șase sau șapte milioane de evrei din Israel și nu vom sta cu mâinile în brațe și să-i lăsăm să o facă. Vom face tot ce trebuie să facem pentru a ne apăra”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

În timpul interviului, Netanyahu a trimis un mesaj Arabiei Saudite și prințului moștenitor Mohammed bin Salman deoarece zvonurile despre un acord de pace între țări continuă să circule. „Mâna noastră este întinsă către toate statele arabe și cu siguranță către Arabia Saudită, ceea ce este de o importanță vitală”, a spus el. „Avem oportunități mari de a promova pacea în regiunea noastră, pacea între cele două țări, bunăstarea popoarelor noastre. Cred că ar schimba istoria”.

„Vreau să spun că am făcut deja un punct de cotitură istoric cu cele patru tratate de pace din Acordurile Avraam pe care Israelul le-a încheiat sub conducerea mea cu Emiratele Arabe Unite (Emiratele Arabe Unite), cu Bahrain, cu Marocul, cu Sudanul. Evident că Arabia Saudită ar fi un salt cuantic înainte, deoarece este cea mai influentă țară arabă nu numai din lumea arabă, cred că și din lumea musulmană, așa că ar modela, cred, posibilitatea de a pune capăt conflictului arabo-israelian și cred că că ne-ar ajuta, de asemenea, să rezolvăm conflictul palestino-israelian”.

Citește și: