• Planul vine ca să salveze economia țării care a fost grav afectată în pandemie
  • Măsurile din plan vizează, în special, turistul și persoanele șomere
  • Italia are cel mai mare fond de recuperare din UE: 191 de miliarde de euro

Premierul italian, Mario Draghi, a prezentat în Parlament un plan de recuperare, cu care vrea să salveze economia ţării grav afectată în pandemie. Măsurile din plan vizează, în special, turistul şi persoanele şomere. Italia are cel mai mare fond de recuperare din UE: 191 de miliarde de euro.

Premierul italian, Mario Draghi, a prezentat în Parlament un plan de recuperare pentru a salva economia ţării.

Planul include măsuri de modernizare a administraţiei publice italiene şi dezvoltarea din punct de vedere ecologic a statului. Totodată, prevederile vizează industria turistică, care înseamnă 13% din produsul intern brut al ţării, grav afectată în ultimul an.

Draghi este fostul şef al Băncii Central Europene şi a fost pus premier al ţării pentru a se asigura că aceşti bani nu sunt irosiţi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Italia a avut în trecut una dintre cele mai slabe evidenţe în ceea ce priveşte folosire fondurilor.

Premierul le-a transmis parlamentarilor că vede în acest plan de recuperare soluţii prin care se poate salva economia ţării. Mai mult, el spune că proiectul vine în ajutorul tinerilor şi a femilor care reprezintă 30% din rata şomajului ţării.

„Dacă sudul (Italiei) creşte, Italia creşte. Mai mult de 50% din investiţiile totale în infrastructură, în special reţeaua feroviară de mare viteză şi sistemul de porturi, se îndreaptă spre sud. Vor fi alocate 23 de miliarde pentru: intervenţii în economia circulară, tranziţie ecologică, mobilitatea durabilă, protecţia teritorială şi gestionarea resurselor de apă”, a spus Mario Draghi, premierul Italiei.

Fondul total al Uniunii Europene este de 750 de miliarde de euro.