• Decizia vine în ciuda faptului că Draghi a câștigat ieri votul de încredere din Senat. De asemenea, el a făcut apel la stabilitate în Italia.
  • Premierul s-a oferit să demisioneze la începutul acestei luni, dar Mattarella a respins propunerea.
  • Mario Draghi a fost numit prim-ministru de către președintele Sergio Mattarella în 2021, în urma demisiei lui Giuseppe Conte.

UPDATE

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a acceptat joi demisia premierului italian Mario Draghi, a transmis biroul acestuia într-un comunicat.

Mattarella l-a primit pe Draghi în această dimineață la Palazzo del Quirinale și i-a cerut să își continue activitatea ca guvern interimar până la selectarea unui guvern.

Anterior, Draghi și-a prezentat demisia pentru a doua oară, în ciuda faptului că a câștigat votul de încredere din Senat, după ce s-a confruntat cu un boicot din partea partenerilor de coaliție.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

ȘTIRE INIȚIALĂ

Premierul italian Mario Draghi și-a prezentat joi demisia, pentru a doua oară în șapte zile, în fața Camerei Deputaților, informează Baha.

„Am cerut suspendarea ședinței”, a declarat Draghi înainte de a merge să se întâlnească cu președintele italian Sergio Mattarella.

Decizia vine în ciuda faptului că Draghi a câștigat ieri votul de încredere din Senat. De asemenea, el a făcut apel la stabilitate în Italia. Premierul s-a oferit să demisioneze la începutul acestei luni, dar Mattarella a respins propunerea.

Premierul italian Mario Draghi și-a anunțat joi decizia de a demisiona din funcție, în ciuda câștigării votului de încredere în Senat, după ce coaliția și-a retras sprijinul față de proiectul de lege privind costul vieții propus de guvern.

„Coaliția de uniune națională care a susținut acest guvern nu mai există”, a precizat Draghi într-un comunicat. „Încă de la discursul meu de inaugurare în Parlament, am spus întotdeauna că acest executiv va merge mai departe doar dacă va exista o perspectivă clară de a putea pune în aplicare programul de guvernare asupra căruia forțele politice au votat pentru încredere”.

„În această seară, îmi voi prezenta demisia președintelui republicii”, a declarat premierul în fața Consiliului de Miniștri. Mario Draghi a fost numit prim-ministru de către președintele Sergio Mattarella în 2021, în urma demisiei lui Giuseppe Conte.