• Premierul Italiei, Mario Draghi, a discutat luni cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre criza imigranţilor de la froniera dintre Belarus şi Polonia.
  • Cei doi lideri au discutat și despre tensiunile cu Ucraina, anunţă Guvernul de la Roma.

„Premierul Mario Draghi a avut astăzi o conversaţie prin telefon cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Discuţiile s-au concentrat pe criza imigranţilor de la frontiera dintre Polonia şi Belarus, pe evoluţiile preţurilor energiei şi pe situaţia din Ucraina”, a comunicat Guvernul Italiei într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

Guvernul de la Roma nu a oferit detalii despre rezultatul discuţiilor.

La frontiera dintre Belarus şi Polonia sunt mii de imigranţi din Orientul Mijlociu care vor să ajungă în spaţiul Uniunii Europene. Regimul de la Minsk este acuzat că facilitează tranzitul imigranţilor pentru a exercita presiuni asupra Uniunii Europene, iar Rusia a fost criticată pentru susţinerea acordată Belarusului.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit, săptămâna trecută, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre criza imigranţilor şi despre problemele privind gazele. Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina, pe fondul tensiunilor bilaterale.