• Premierul italian, Mario Draghi, l-a numit „dictator” pe președintele turc Recep Erdogan
  • Ursula von der Leyen, împreună cu Charles Michel, șeful Consiliului European au fost marți în Ankara, pentru a se întâlni cu președintele turc
  • După declarația dată de Mario Draghi, a reacționat și Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul turc de Externe, pe Twitter

Premierul italian, Mario Draghi, l-a numit „dictator” pe președintele turc Recep Erdogan din cauza modului în care a tratat-o pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează EuroNews.

Ursula von der Leyen, împreună cu Charles Michel, șeful Consiliului European au fost marți în Ankara, pentru a se întâlni cu președintele turc. Când aceștia au ajuns în sală, a avut loc un eveniment cel puțin interesant, mai ales în contextul actual: Turcia s-a retras recent din Convenţia pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor.

În sala în care cei trei au intrat erau doar două scaune, care au fost ocupate de Erdogan și de Charles MIchel. Astfel, șefa Comisiei Europene a fost „înjosită” să stea pe canapea. Nici Charles Michel nu a avut vreo reacție. Ursula von der Leyen spune că a fost surprinsă, dar a vrut să se concentreze pe tema întâlnirii. Internetul a reacționat la acest incident, unii utilizatori susținând că Erdogan a vrut să o umilească în acest fel pe șefa Comisiei Europene, mai ales că drepturile femeilor sunt puse sub semnul întrebării în aceste vremuri în Turcia.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Acum, a reacționat și premierul Italiei, Mario Draghi. El a fot întrebat despre acest incident în timpul ultimei conferințe de presă.

Mario Draghi, premierul Italiei: „M-a nemulțumit profund umilința pe care președintele von der Leyen a trebuit să o îndure. Dar cu acești dictatori … trebuie să fim sinceri în exprimarea diferențelor de opinii … dar și gata să colaborăm, să cooperăm, ca să apărăm interesele țării.”

După declarația dată de Mario Draghi, a reacționat și Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul turc de Externe, pe Twitter.

Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul turc de Externe: „Condamnăm cu tărie retorica populistă inacceptabilă a premierului italian Draghi și declarațiile sale deranjante și neîncetate despre președintele nostru ales.”

Turcia susține că a urmat „cererile UE” în discuția de marți și că ambele părți au lucrat împreună.