• Krisjanis Karins susține că țările UE ar trebui să trimită mai multe arme în Ucraina și să adopte un embargo asupra gazului rusesc.
  • Întregul flanc estic al Alianței se află într-o poziție vulnerabilă, pentru că, din păcate, am văzut că Rusia este dispusă să încalce granițele vecinilor săi.
  • Iar războiul din Ucraina este extrem de brutal. Trupele rusești nu se concentrează doar pe obiective militare, ci mai degrabă atacă fără discernământ populația civilă.

Krisjanis Karins solicită măsuri mai agresive împotriva Kremlinului. Prim-ministrul leton susține că singura opțiune pentru pace în Europa este înfrângerea Rusiei.

Pentru a realiza acest lucru, liderul fostei republici sovietice consideră că este necesară trimiterea unui ajutor militar mai mare Ucrainei și adoptarea de noi măsuri de retorsiune, cum ar fi un embargo asupra gazului rusesc sau confiscarea și livrarea ulterioară către Kiev a tuturor activelor băncii centrale rusești înghețate de Occident.

Întregul flanc estic al Alianței se află într-o poziție vulnerabilă, pentru că, din păcate, am văzut că Rusia este dispusă să încalce granițele vecinilor săi. Iar războiul din Ucraina este extrem de brutal. Trupele rusești nu se concentrează doar pe obiective militare, ci mai degrabă atacă fără discernământ populația civilă. Având în vedere această situație, trebuie să creștem prezența militară în est, inclusiv în țările baltice, astfel încât Rusia să nu poată lua în considerare nici măcar opțiunea de a ataca o altă țară, a declarat Karins pentru El Pais.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN