• Premierul israelian a transmis că statul său nu va fi legat de niciun acord nuclear cu Iranul.
  • Naftali Bennett a mai transmis că va continua să se considere liber să acționeze „fără constrângeri”.
  • Discuțiile dintre Iran și SUA au fost reluate la Viena, în urmă cu o săptămână.

Premierul israelian, Naftali Bennett, a declarat luni că Israelul nu va fi legat de niciun acord nuclear cu Iranul și va continua să se considere liber să acționeze „fără constrângeri” împotriva celui mai mare dușman al său, dacă va fi necesar.

Discuțiile indirecte dintre Iran și Statele Unite privind salvarea acordului nuclear iranian din 2015 au fost reluate în urmă cu o săptămână la Viena. Ministrul de externe al Franței a declarat vineri că s-au înregistrat progrese, deși timpul se scurge.

„În ceea ce privește discuțiile nucleare de la Viena, suntem cu siguranță îngrijorați. Israelul nu este parte a acordurilor. Israelul nu este obligat de ceea ce va fi scris în acorduri, dacă acestea vor fi semnate, iar Israelul va continua să mențină libertatea deplină de acțiune oriunde și oricând, fără constrângeri”, a declarat Bennett, într-o informare pentru o comisie parlamentară.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Israelul a făcut apel la puterile mondiale să mențină o opțiune militară credibilă împotriva Iranului în timp ce urmăresc un acord.

Unii experți s-au întrebat dacă Israelul, de unul singur, are capacitățile militare necesare pentru a opri dezvoltarea nucleară a Iranului. Republica Islamică Iran neagă, însă, faptul că vor să dezvolte arme atomice.