• Putin a anunţat, miercuri, într-un discurs, mobilizarea parţială în contextul conflictului din Ucraina.
  • El a spus că vor fi asigurate condițiile pașnice de organizare a referendumurilor în zonele ocupate.

Premierul Nicolae Ciucă spune că a luat act „cu îngrijorare” de declaraţiile lui Vladimir Putin. „Vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenetrii din UE”, adaugă şeful Executivului.

„Azi e ziua internaţională a păcii şi în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate în această dimineaţă am luat act de declaraţiile preşedintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-zidelor referendumuri. Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii duin UE. Îmi exprim speranţa ca situaţia din zona de conflict să nu escaladeze”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat, miercuri, într-un discurs, mobilizarea parţială în contextul conflictului din Ucraina şi a ameninţat Occidentul cu armele nucleare deţinute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI