• Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în timpul vizitei din Egipt că România vrea să utilizeze terminalul de gaze naturale lichefiate egiptean pentru a-şi completa necesarul de consum.
  • La Cairo, Ciucă a discutat cu ministrul petrolului şi resurselor minerale, Tarek El Molla, despre o serie de proiecte comune în domeniul energiei.
  • Premierul român a dezvăluit că experţii vor continua discuţiile despre proiectele discutate în Egipt.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în timpul vizitei din Egipt că România vrea să utilizeze terminalul de gaze naturale lichefiate egiptean pentru a-şi completa necesarul de consum.

Potrivit premierului român, „diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz va reprezenta atât pentru România, cât şi pentru Europa Centrală şi de Est, o soluţie de consolidare a securităţii energetice.” La Cairo, Ciucă a discutat cu ministrul petrolului şi resurselor minerale, Tarek El Molla, despre o serie de proiecte comune în domeniul energiei.

„România este interesată ca, până la momentul la care vom valorifica gazele de mare adâncime din Marea Neagră, să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) egiptean. Am încredere că vom găsi soluţiile necesare pentru suplimentarea cantităţii de gaze necesară României, precum şi pentru a oferi sprijin Republicii Moldova”, a anunţat Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Recomandări

UE PUNE PIEDICI MAȘINILOR CHINEZE
SONDAJ: LE PEN ARE MAJORITATEA
CE MĂNÂNCI AZI
PATTINSON REVINE ÎN CINEMATOGRAFIA HORROR
CUM SE PREGĂTEȘTE ITALIA DE G7?
COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI

Premierul român a dezvăluit că experţii vor continua discuţiile despre proiectele discutate în Egipt.

„Expertiza de operare şi reţelele de transport de care dispunem sunt atuuri importante pentru a califica ţara noastră drept un partener al proiectelor dezvoltate în comun cu investitorii egipteni în domeniile petrol si gaze. Consultările continuă la nivel de experţi, precum si între Societatea Naţională Transgaz şi compania egipteană ENI, care asigura 60% din gazul necesar consumului acestei ţări. Memorandumul de înţelegere semnat între Transgaz şi Egas oferă o perspectivă certă de concretizare a proiectelor noastre”, a precizat premierul român.

Sâmbătă şi duminică, Nicolae Ciucă s-a aflat în Egipt unde s-a întâlnit cu preşedintele ţării, cu premierul, cu ministrul petrolului şi cu oameni de afaceri egipteni.